De toekomst van modulair wonen

Het is een trend die al jaren gaande is: Nederland wordt steeds drukker en de ruimte wordt met de dag schaarser. Al jaren is de Nederlandse overheid op zoek naar mogelijkheden om deze trend de kop in te drukken. Met de intrede van flexibele, ofwel modulaire woningen lijkt een oplossing steeds meer in zich te komen. Wat zijn modulaire woningen en hoe gaan deze woningen ons in de toekomst helpen om het ruimteprobleem op te lossen?   

Wat zijn modulaire woningen?

De meeste modulaire woningen zijn klein, industrieel en circulair. Bij modulaire woningen wordt gekozen voor maximale prefabricatie in een industriële omgeving. Net zoals de wooncontainers van Zeecontainers.eu kunnen de woningen vrijwel geheel afgewerkt uit de fabriek komen. De afwerkingen en installaties zijn al aanwezig en de woningen kunnen ‘gemakkelijk’ aangesloten op de nutsvoorzieningen. Ondanks dat de woningen direct uit de fabriek komen, betekent dit niet dat de ontwerpmogelijkheden van de mogelijkheden beperkt zijn. 

De toekomst

Het grote voordeel van modulaire woningen is de flexibiliteit. Containerwoningen kunnen na een aantal jaar worden verplaatst indien dit nodig is. Bijvoorbeeld naar locaties waar op dat moment een tekort is aan huisvesting. Daarnaast kunnen de flexibele woningen in de loop der jaren aangepast worden. Denk hierbij aan design, maar ook bijvoorbeeld aan functionele functies. Een containerwoning kan gemakkelijk omgezet worden naar een kantoor- of een mantelzorg locatie. Hiernaast is een groot voordeel van de woningen dat deze circulair zijn. Circulaire woningen bestaan uit onderdelen die hergebruikt kunnen worden en hebben dus een zo min mogelijke belasting op het milieu.

Door de stijgende vraag van tijdelijke huisvesting in Nederland is er een zeer grote kans dat Nederland containerwoningen in de toekomst zal gaan omarmen. Wil je meer informatie over wat wij doen of ben je geïnteresseerd in de modulair wonen? Neem dan contact met ons op.

Picture of Zeecontainers.eu
Zeecontainers.eu

0 reacties op “De toekomst van modulair wonen”

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue